Recept: Abrikozengebak

Vandaag deel ik weer eens een recept met je! In dit artikel lees je hoe je het makkelijkste abrikozen gebak ooit maakt. Het gebak is naast makkelijk te maken ook nog eens gezond en ziet er mooi uit, dus lees snel verder!

Ingrediënten:

  • 320 g bladerdeeg
  • 8 abrikozen
  • scheutje melk
  • 5 el abrikozenjam

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180oC. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van ongeveer 0,5 cm dik. Leg het bladerdeeg op een bakplaat waar een bakpapier op ligt. naamloos-06036900Was de abrikozen, snijd ze vervolgens doormidden en verwijder de pit. Snijd de abrikozen in kleine partjes. Leg de abrikozenpartjes vervolgens in rijtjes op het bladerdeeg. Smeer de randen van het bladerdeeg in met melk.naamloos-06036905Bak het abrikozengebak ongeveer 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat het gebak afkoelen als het uit de oven komt.naamloos-06036932Verwarm de jam in een pannetje of in de magnetron en smeer de jam voorzichtig over het hele gebak om een mooie glans te creëren. naamloos-06036939naamloos-06036943En klaar is je super-simpele abrikozengebak! Dit gebak kun je zonder schuldgevoel op eten, want het is calorie-arm en bevat ook nog eens fruit!

Klik hier voor de bron van het recept.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s