Recept: Gingerbread koekjes

Vandaag deel ik weer eens een recept met je. Namelijk een recept om heerlijke gingerbread koekjes te maken! De kruidige, zoete koekjes helpen je om helemaal in de winter/kerstsfeer te komen. Lees snel verder voor het recept van deze koekjes!

Ingrediënten:

  • 140 gr honing
  • 200 gr bruine suiker
  • 200 gr ongezouten boter
  • 1 citroen
  • 4 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 500 gr bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • kristalsuiker
  • uitsteekvormpjes
  • evt. 40 gr cacao

Doe de honing, bruine suiker, boter, rasp van 1 citroenschil en de kruiden (gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel) in een pannetje. Zet het fornuis op een lage tot gemiddelde stand en roer regelmatig in het mengsel totdat de suiker volledig is opgelost. naamloos-12118579Zet het fornuis hoger en breng het mengsel tot het kookpunt. Verwijder het mengsel dan van het fornuis en klop het bakpoeder erdoorheen totdat het volledig is vermengd. Het mengsel reageert op het bakpoeder, dit is de bedoeling. Laat het mengsel 15 min. afkoelen.naamloos-12118587Zeef de bloem en zout en vouw dit in delen door het suiker-mengsel. Doe dit met een houten lepel of met behulp van een elektrische mixer. Doe als laatste 1 ei bij het mengsel. Kneed het deeg totdat het wat gladder is. Zet het deeg vervolgens 1 uur in de koelkast.naamloos-12118595Verwarm de over voor op 160oC  en leg twee bakplaten klaar met bakpapier erop. Je kunt ervoor kiezen om de helft van de koekjes met cacao te maken. Verdeel dan het deeg in tweeën en voeg de cacao toe aan het ene deel. Rol het deeg uit totdat het een dikte van ongeveer 5 mm heeft. Haal de vormpjes uit het deeg en leg deze op de bakplaten. Leg de bakplaten 5 min. in de vriezer. Bak vervolgens de koekjes in 6-10 min. gaar. Laat de koekjes afkoelen. Ondertussen scheidt je een ei. Houd het eiwit apart. Vul ook een bakje met kristalsuiker. Als de koekjes afgekoeld zijn kun je verder. Besmeer de koekjes dan met eigeel en vervolgens ‘dip’ je de koekjes in het bakje met kristalsuiker.

En klaar zijn jouw zelfgemaakte gingerbread koekjes!naamloos-12118602naamloos-12118611.jpg

Dit recept komt uit het kookboek ‘Gingerbread Wonderland’, geschreven door Mima Sinclair.

Advertenties

2 gedachtes over “Recept: Gingerbread koekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s